fredag 30 november 2012

Vecka 48

Från mörker, lera, regn och ruggväder till kall snö som täcker marken. Härligt!

I onsdags valde vi att inte ha Uteskola pga allt regnande. Istället gick vi in efter rasten, fikade matsäcken och hade stationsarbetet med blandade grupper tillsammans med Zebrorna. Det blev riktigt lyckat! Under en timme med praktiskt arbete hann de med att jämföra vikt (begreppen lätt-lättare-lättast/tung-tyngre-tyngst), jämföra längder (kort-kortare-kortast/lång-längre-längst), undersöka och sortera saker efter material och prova på vad som sjunker/flyter i vatten. Koncentrerat arbete med bra diskussioner och samarbete. Och så slapp vi regnet...




På torsdagen när snön blåste på oss samlade vi snöord tillsammans och skrev sedan med sin skrivarkompis på datorn om det. Texten de skrev ut sattes upp på väggen prydd med papperssnöflingor. Snyggt!







Vi fick en härlig och stämningsfull fredagsmorgon med ett fackeltåg till kyrkan i snöfall. Med sång och berättelser firade vi advent i en fullsatt kyrka. Efter det promenerade vi tillbaka till skolgården, drack varm saft med pepparkaka och hade en lång lekrast.





Veckan avslutades med filmen "Tomtetass och jakten på julen" och lek tillsammans med Zebrorna.
Ha en fin helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar